dinsdag 31 augustus 2010

Moeten er nog ballonnen zijn ?

Dag trouwe bezoekers !
Een laatste hand wordt gelegd aan de voorbereidingen van de start van het nieuwe schooljaar. Toch wil ik jullie niet op je honger laten zitten wat betreft kaartjes. Morgen vliegen we er in op school, dan is het menens. Ik wil langs deze weg iedereen al hartelijk bedanken voor de hele fijne reacties die jullie regelmatig achterlaten. De kaartjes zullen op mijn blog wel verschijnen, misschien zullen mijn reacties op jullie blogs op een iets lager pitje liggen. Sorry daarvoor ! Ik zoek in de week wel een gaatje om alles goed te maken = ) ?
Over de onderstaande kaart : stempel (1 van de beurs =)) van Popcorn Bear; papier van Marianne Design; randpons van ek (van de beurs); sentiment van different colors (van de beurs =)). Beer ingekleurd met copics.
Bedankt voor jullie tijd !
Nog een fijne, laatste augustusdag !
Groetjes, Martina
x

maandag 30 augustus 2010

Thinking of you

Hallo iedereen !
Vandaag de laatste officiële vakantiedag. Een heel andere kaart dan eens. Met spulletjes die ik op de beurs in Den Bosch kocht. Er zijn mensen die vragen wat ik me heb gekocht.... In één antwoord : VEEEEEEEEL !! Beetje beschamend veel. Ben geen papiermens, wel stempelverslaafd (moet net niet in therapie hm...). Dus ik heb 2 setjes nestabilities, beetje papier, Distress Ink en een 20 tal stempels waarvan een aantal in setjes, dat maakt dus een stempel of 40 in totaal !! Heb veel in korting gekocht hoor, toch was mijn portemonnee niet zo gelukkig, ik wel =)
Bon, de onderstaande kaart is gedrukt rechtstreeks op wit papier met twee stempels van Stampin Up met Distress Ink; het sentiment is van Stampin Up; de muisstempel is van House Mouse, ingekleurd met copics. De bloemen zelf werden nog een keer extra gestempeld en erbovenop geplakt; de rand bij het sentiment is geponst.
Hopelijk genieten jullie van deze rustige kaart en van een iets drogere maandag !
Tot morgen !
Groetjes, Martina

zondag 29 augustus 2010

Kaartjes alle doeleinden

Dag iedereen,
de onderstaande kaartjes zijn voor allerlei doeleinden geschikt, ze zijn allemaal dezelfde lay-out, enkel het sentiment is verschillend. Leuk om te maken, want ik heb met 3 nieuwe spulletjes gewerkt die ik op de beurs gekocht had ! =)
De achtergrond komt mooi door het vellum doorkijken, maar als je de foto's rechtop zet, zie je het niet zo goed, daarom hier en daar een vinger die de kaart dicht houdt en een laagjesfoto.
Achtergrondstempel van Kaisercraft (script); bloemenstempel van Artemio; Distress Ink Wild Honey, pumice stone, dusty concord, shabby shutters; vellumpapier van Anita's; sentiment is freebie (zie sidebar)
Ik wens jullie nog een hele fijne zondag !!

zaterdag 28 augustus 2010

Poppies

Terug weekend... Mijn laatste relaxte weekend deze keer. Het voorbereiden voor het nieuwe schooljaar draait op volle toeren, toch deze - vind ik zelf wel zeer geslaagde - kaart. Heb persoonlijk een voorliefde voor poppies (mijn fotooke... bij mijn profiel), daarom was deze uitdaging die bij 'Gekopcopics' loopt vrij vanzelfsprekend dat ik daar mijn bijdrage zou voor inzenden.
De digi afdruk is van 'Gekopcopics'; ingekleurd uiteraard met copics; achtergrondpapier Marianne Design; hokjeslint naturel van een bloemenwinkel; rood lint van Schleiper; Huge hugs van Hero Arts. Ik wens jullie nog een fijn weekend !
Groetjes, Martina
x




vrijdag 27 augustus 2010

Bedank kaartje

Nog een eenvoudige kaart. Neen, geen roze nu ! Goed he ? Paars is de kleur vandaag !
Deze is niet gemaakt met een stempel, maar met een mal, waarin ik heb getamponeerd (jaja dat heet echt zo !) met Distress Ink. Op het lint stempelde ik wel een tekst met color box frost.
Morgen misschien iets ingewikkelder, ik zal zien. Moet eerst al mijn aankopen van de beurs ordenen....
Nog een hele fijne dag,
groetjes,
Martina
x

donderdag 26 augustus 2010

Toch weer wat roze...

Dag iedereen,
jawel, ik val in herhaling, toch wel een ietsie pietsie roze in mijn kaartje. Ik heb me ingehouden hoor !
Stempel is van Artemio; papier van Marianne Design; krul van Creatables, Marianne Design; vintage lint van de rommelmarkt; oude knoopjes van de rommelmarkt. De bloemen werden nog een keer extra gestempeld en gekleurd met copics, nadien kregen ze een laagje glitter. Het klokje van de achtergrondstempel werd bewerkt met Modge voor wat 3 D effect. Het vintage effect werd met Distress Ink gedaan. Deze kaarten kan je voor verschillende doeleinden gebruiken. Bedankt voor je bezoekje en tot morgen !!
Martina x
 

woensdag 25 augustus 2010

4 weken jong

Vandaag weer even een update.
Aantal pagina openers : 4338
Aantal volgers : 65 !!!!
Mijn berichten : 46
Aantal gewonnen candy's : 2
Ik ben nog steeds onder de indruk van jullie fijne en snelle reacties op mijn berichten ! Zoveel volgers al ! Wat fijn !
Vanaf nu maak ik de stand op per maand.
Bedankt allemaal, uit de grond van mijn hart, echt waar, aan iedereen die volger is, die bezoeker is en/of een reactie heeft achtergelaten !!!
Een tevreden Martina
x

Vrolijke kaarten

Eens iets anders. Heb gemerkt dat ik de laatste tijd in een roze bui ben. Vandaag dus even rood !! Het papier is van een gewone schetsblok zelf bestempeld met Color Box en andere stukjes door de Cuttlebug gehaald. De twee stempels zijn met hetzelfde papier aangekleed en met copics ingekleurd. Beetje eenvoudig vandaag. Het moet niet altijd zo moeilijk zijn denk ik dan ! Nog een hele fijne dag ! En morgen misschien weer roze ?? We zullen zien...
Groetjes, Martina
 

dinsdag 24 augustus 2010

Tutorial : Uit de kader

Belofte maakt schuld... Hieronder een eigengemaakte tutorial. Niettemin wil ik jullie deze links die ik gevonden heb op internet ook niet onthouden !! Ik wil hierbij ook iedereen bedanken die me heeft geholpen om mijn probleem op te lossen ! Bedankt voor al jullie tips en adviezen.
Interessante links :
Whiff of Joy (even naar beneden scrollen)
Karin
Papercrafts (bedankt Janneke - die van die prachtige ballonnenkaart-)
The write stuff
En dan hier de mijne, ben zeker geen professional ! Dus ni boos zijn als het niet van de eerste keer lukt he ??



Kies een eenvoudige stempel (om mee te beginnen misschien...)









Leg je nestabilitie op de afdruk, bepaal de grootte afhankelijk van je afbeelding en wat jij er uit wil laten 'bengelen'.






Terwijl je nestie er op ligt, teken je met potlood aan de buitenkant een lijntje langs je nestie waar je cirkel straks ongeveer zal komen.




Knip het stukje uit wat je er uit wil laten 'hangen'. Kniptip : zorg dat je begint te knippen weg van de cirkel, want anders knip je een stukje van de cirkelboord ook mee weg en dat is niet mooi. Dus goed recht op de lijn aan komen knippen.


Leg je nestie op je afdruk en pruts hetgeen je niet wil doorsnijden er uit en leg dat boven op de nestie.
(zie volgende afbeelding)
Als je zou snijden zoals de afbeelding hier is, snij je alles weer gewoon over.


Ik zag dat ook het voetje te groot was, dus sneed ik dat ook maar even uit. Maakte het mezelf wel moeilijk !
Tip : Heb je twee stukjes die je er uit wil laten hangen, steek dan eerst het eerste stukje erdoor en lijn dan weer even af met potlood voor het tweede.
Snij dan pas met je nestie door je cuttlebug. Je kan meestal ietsjes verder knippen dan je buitenkant van je nestie, dan blijft je afdrukje goed plat, anders wordt het een bult...

Dit is het resultaat als het uit je Cuttlebug komt.










Voila, missie geslaagd.


Bij deze laatste foto zie je misschien nog dat aan de voet en de stok toch nog echt een stukje ingeknipt deeltje te zien is. Helaas, dat weet ik niet of je dat kan vermijden als je met de Cuttlebug werkt.

En nu is het jullie beurt ! Laat me weten of je deze techniek ook een keer hebt uitgeprobeerd, dan kan ik jullie creaties bewonderen !
Nog een hele fijne dag,
en bedankt voor alle hulp aan alle enthousiaste volgers en commentatoren !!
Liefs, Martina

Pootjebaden

Dag iedereen !
Zoals ik gisteren beloofd heb, komen hier mijn creaties met het plaatje een stukje uit de nestabilities hangen. Het is volgens mij wel gelukt. Het is in ieder geval wel heel leuk om te doen ! Ik zal jullie in de loop van vandaag nog de reeks tips in 1 bericht te verzamelen, zodat jullie ook op weg geraken om deze leuke techniek (die blijkbaar al sinds 2009 op het internet ronddwaalt) kunnen toepassen.
Gegevens eerste kaart, het werd een vensterkaart : stempel Magnolia, ingekleurd met copics; papier Marianne Design; bloemetjes uit vilt 'gecuttlebugt'; kanten lint van rommelmarkt; vlindertje van Nestabilities (gewonnnen =) ). Onderaan de kaart een strookje vellum dat door de Cuttlebug gedraaid werd (bedoeling = water.....)

Gegevens tweede kaart : stempel Magnolia met copics gekleurd; papier blocnootje Action; kant van de rommelmarkt; vlinders en sentiment van Stampin Up. De vlinders kregen allemaal 'voelsprietjes' met 'meeldraadjes' van Rayher (gekocht in Den Banier). Opmerkelijk vind ik zelf, dat Tilda's gezicht en haar met dezelfde kleuren is ingekleurd, maar dat het een ander effect heeft, omdat het verschillende soorten papier zijn ! En nu is het aan jullie !! Ben benieuwd.

 

maandag 23 augustus 2010

Kaartjes ²

Deze twee kaarten zijn eigenlijk broertjes / zusjes van kaarten die ik reeds heb getoond. Niettegenstaande wil ik ze jullie zeker niet onthouden. Ik vind ze zelf wel geslaagd, vooral die met het jongetje krijgt mijn vookeur.
Lilo is deze keer wel ingekleurd met Art Graphics, dat zijn stiften die een soort waterverf zijn, dus zo'n beetje distressen. De rest herken je wel denk ik ? Van de jongenskaart heb ik een tentkaart gemaakt.
Straks ga ik aan de slag met al jullie tips van het snijwerk met de Cuttlebug, hopelijk kan ik jullie morgen dan trakteren op een nieuwe kaart.
Nog een fijne dag !
Groetjes, Martina




Niet zo leuk

Soms moet je in het leven ook wel eens minder leuke dingen doen. Deze kaartjes zijn daar een voorbeeld van. Vermits dat er 2 sterfgevallen te betreuren zijn deze week in onze kennissenkring, wil ik daar ook een persoonlijke kaart afgeven. Om jullie ook op dit gebied misschien wat inspiratie te geven, laat ik ze hier zien. Stempel enkele bloem is van Hero Arts; stempel kleine combinatie bloemen is van Artemio; de krul is van Prima Marketing; het sentiment is van Marianne Design. In de loop van de dag komt er nog wel leukere post hoor ! Niet treuren...
Alsnog een fijne maandag,
groetjes, Martina

zondag 22 augustus 2010

Ik wil vliegen + een vraagje

Zondag, een nieuwe dag, nieuwe kaart.
Een jongenskaartje deze keer. De stempel heb ik al een tijdje liggen, maar nog niet veel inspiratie gehad wat ermee te doen. En voila, het resultaat. Meisjeskaarten vind ik altijd nog heel gemakkelijk, maar mannen en jongenskaarten zijn toch altijd een uitdaging. Vaak ga ik op zoek naar typisch 'mannen' of  'jongenspapier', maar kom vaak met meisjespapier thuis. Toch schafte ik me enige tijd geleden 2 blocnootjes aan met echt 'jongenspapier', hoera ! Dat lag echt wel te roepen om gebruikt te worden. Eindelijk gelukt dus.
Stempel jongetje is van Penny Black; stempel sentiment is van Griet Bertels; papier van Prima Marketing (Hello Spaceboy); lint van Schleiper. Ventje en vliegtuigjes ingekleurd met copics. het vliegtuigje boven op de voorkant van de kaart kreeg een laagje Mod Podge om een blinklaagje en reliëf te geven.
Geniet nog van jullie zonnige zondag ! Scrol nog tot voorbij de foto's voor mijn vraagje....
Groetjes, Martina
 


Vraagje / oproep : Wie weet hoe je met de cuttlebug en je Nestabilities een vorm kan uitsnijden rond je figuurtje en een stukje van je stempel erboven of beneden aan laat bengelen ? Ik heb het hier geprobeerd met het jongetje, maar ben er niet helemaal tevreden mee... De onderstaande kaart maakte IK NIET !!
De bovenstaande kaart komt van Jannekes blog en die vind ik super ! (Ja, ja, ik heb haar de vraag al toegestuurd, maar ze weet zelf voorlopig niet de link waar ze de uitleg vond). Je ziet geen enkel sneetje dat te ver is, het is gewoon perfect rond de ballon. Ik vond reeds een korte tutorial bij Whiff of Joy, maar daar krijg je nog een knipje in te zien en dat vind ik niet zo mooi (who's perfect ??? me ??? are you talking to me ?? : o).
Wie heeft voor mij de perfecte tip ? Of is het niet mogelijk met de Cuttlebug ? Ik hoop op verlossing, wat ik zit hier weeral heel de dag op dat internet met weinig resultaat   :((.
Laten jullie iets weten ? Alvast bedankt voor de moeite !
Groetjes, Martina
Heb ondertussen dus al wel een antwoord gekregen op mijn oproep, ik moet het nog wel uitproberen !
Wie het ook wil weten, raadpleeg deze link van Karin haar blog. Wie toch nog meer praktische tips heeft, ze zijn nog steeds welkom hoor !
Liefs, Martina x 

zaterdag 21 augustus 2010

Lilo met poesje

Dag iedereen,
hier is dan het eerste kaartje met Lilo van Stampavie. Het is een beetje wennen om ze in te kleuren. Bij Magnolia heb ik steeds de neiging om haar bruin haar te geven, bij Lilo vond ik het niet zo passen. Daarom heb ik haar een beetje roodharig gemaakt, eens iets anders he ?
Het papier is van Marianne Design; stempel van Stampavie; sentiment is van bij Elke Verschooten; de bloemen zijn gemaakt met de Cuttlebug, Marianne Design, Creatables; het strookje papier is bewerkt met Martha Steward pons. Het sentiment is bewerkt met embossingpoeder en met heat gun gesmolten. Lilo is gekleurd met copics.
Ik wil jullie allemaal nog even bedanken voor jullie lieve reacties op al mijn creaties en gewonnen candy's.
Nog een hele fijne zaterdag !
Groetjes, Martina
x


vrijdag 20 augustus 2010

Happy Magnolia

Omdat ik in een 'happy bui' ben, komen de happy kaartjes automatisch een beetje vanzelf. Daarom deze happy Magnolia die ik onlangs van de oude collectie kocht. Ik vind hem daarom nog zeker niet minder mooi !
Het sentiment is van Basic Grey; papier uit mijn blokje van Action; vintage lint van de rommelmarkt en roze lint van Schleiper. Tilda is ingekleurd met copics. Het werd een easel kaart. Ik hoop dat jullie hier ook een beetje 'happy' van worden ! Nog een fijne vrijdag. Deze kaart wil ik indienen bij de lopende challenge Create4fun. We zullen wel zien...
Groetjes, Martina
 

donderdag 19 augustus 2010

Gewonnen candy's ontvangen !!

Nog even een extra berichtje voor ik de boel afsluit. Vandaag was het net kerstmis ! Twee enveloppen met een heleboel jummy knutseldingen er in zaten deze morgen in de brievenbus. Ze konden er maar amper in !
Eentje van Dunja en eentje van Margo. Eindelijk kon ik de spulletjes bewonderen en betasten en gebruiken die ik gewonnen had. Eventjes pronken met mijn gewonnen waar.... Mag wel eventjes, nietwaar ? Glunder glunder... De vlinders van Spellbinders heb ik ondertussen al gebruikt, die gaan jullie binnenkort al wel zien in mijn kaartjes. De andere spulletjes zullen ook niet lang op hun luieren rusten en zullen aan de slag moeten hihihihi....
Morgenvroeg komt er weer een nieuw kaartje aan.
Tot dan,
groetjes, Martina
Nog een hartelijk bedankje aan Dunja en Margo !! Dikke kus ! = )

Bloemen of vlinders ?


Dag iedereen,
een nieuwe dag, een nieuw bericht. Voorlopig is het nog vakantie en kan ik dit tempo aanhouden, we zullen zien eens september begonnen is hoe het dan zal gaan... Afwachten maar...
De volgende kaartjes heb ik met hetzelfde lay-out gemaakt. Ze zijn allemaal met Distress Ink bewerkt en bestempeld (Victoria Velvet, Crushed Olive en Frayed Burlap). Het embossen is met de Cuttlebug folders gemaakt, bloemen zijn van Hero Arts, de vlinders zijn van verschillende stempelsets samengesteld, het sentiment is van Stamping Up. Ben benieuwd naar welke kaart jullie voorkeur zal gaan.... Persoonlijk vind ik die met de vlinders het minst, maar ja, smaken verschillen nu (gelukkig) eenmaal ! Nog een fijne donderdag en vele lieve groetjes,
Martina
x

 

woensdag 18 augustus 2010

Jongen of meisje ?

Dag iedereen,
Tja, wordt het dus een jongen of een meisje ? (neen hoor, ik ben zelf niet zwanger !) Vermits je vaak niet vooraf weet wat het zal worden, kan je altijd beter voor elks eentje maken hé ? Vooral de tekst vond ik ook voor mezelf drie keer zeer toepasselijk ! Dus had ik geen twijfels om het hier te gebruiken.
'Prepare to be amazed' komt van Automn leaves words; beertje is van Marianne Design - Beary Sweet; papier is van Zoopahbet Cathy Heck; het vellum is van Making Memories. Op het vellum werd gestempeld met Stazon, het beertje werd met copics ingekleurd. En zoals jullie al wel gemerkt hebben, ik hou ontzettend van cirkels, daar heb ik een serieus zwak voor, dus je zal dat ook in vele kaarten van mij terugvinden !  Ik wens jullie nog een fijne woensdag !




dinsdag 17 augustus 2010

De 'bende' van Magnolia (?)

Hallo iedereen,
hier een kaartje met de afbeelding die ik maakte bij de maskeertechniek. Ik gooi (bijna) niks weg - lees dat ook verschillende mensen het ook moeilijk hebben met dingen weg te gooien - dus bij deze, werd de afbeelding ingekleurd met copics. Het papier komt van een klein vierkant blocnootje gekocht bij Action. 'Kiekeboe' en 'Een fijne dag gewenst' komt van Kars. De bloemen zijn home made uit papieren zakdoekjes en een beetje met distress bewerkt.
Ik wens jullie nog een hele fijne dinsdag,
groetjes, Martina
x