zondag 9 september 2018

Feestje 50 en 40 !

Goeiemorgen iedereen,
gisteren beloofde ik jullie de resultaten van mijn creatieve uitspattingen voor 'ons' feestje. Ons feestje, dat wil zeggen, mijn buurvrouw, Miek, werd 40 en ik werd, zoals meerdere onder jullie weten, 50 jaar.
Miek en ik staan beiden in het onderwijs, uiteraard moesten we dat gegeven wel ergens verwerken...
Een feestje begint met een uitnodiging. Hieronder de buiten en binnenkant. De beide hoofden (zijn wij in werkelijkheid in profiel), kunnen openflappen. Dit idee pikte ik van de CD hoes van Clouseau 30 jaar =)
De binnenkant kreeg dan een 'schoolbord' effect, kon natuurlijk niet ontbreken, dan ook de 'magische datum' 1 september, hoeveel toeval konden we hebben ?Dankzij 'mijn' Cameo, sneed ik ook nog kadertjes uit, die nadien verwerkt werden in kaartjes om op tafel te zetten die avond. De kaartjes afgewerkt met washi tape van de Action.De twee doosjes om onze envelopjes in te bewaren. Letters en bloemen ook uitgesneden met de Cameo.


Met de negatieven aan de slag gegaan, die ik ook met de Cameo uitgesneden had. Die gebruikte ik als mal, om de naam in een kleur op restjes hout te schilderen, die nog in mijn klas lagen.
Verf van bij Action. We gebruikten deze bordjes als wegwijzers onderweg voor de mensen. Ze hingen buiten, ik verniste ze dan maar voor de zekerheid. Nu hangen de bordjes aan mijn klaslokaal, blijft leuk !Net klaar met versieren van de zaal. Gelukkig konden we op hulp rekenen van onze mannen en mijn dochters, zo ging het allemaal vlotjes vooruit.Op de tafels, ook nog kleine gekleurde potjes, die ik zelf een kleur heb gegeven. Niet makkelijk, om glas zonder penseel en langs de binnenkant te kleuren en dat ze nog 'helder' zouden zijn. Met heel veel filmpjes van internet, vele formules uitgeprobeerd. Pod Modge en eetbare kleurstof, gaven ook nog steeds niet het gewenste resultaat... Uiteindelijk werd de zoektocht afgesloten met de combinatie : gewone lopende (witte) lijm en wat ecoline. Droogt prachtig op en gaf het resultaat dat ik wilde. Zeker eentje om te onthouden ! Potjes werden gevuld met papieren rietjes in zwart / wit motief en er kwam een kaarsje in (op batterijen).


We wilden iedereen bij het afscheid ook een leuk bedankje bezorgen. Daarom, een pakje zakdoekjes (voor het verdriet van afscheid, snif, snif) en een flesje, dat Miek beplakte met een bedank banner (om weer wat 'nuchter' te worden onderweg). De zakdoekjes komen van Hema, stickers zelf 'ontworpen' en op stickervellen gedrukt. Ook nog een gepaste banner boven onze cadeautafel. Gemaakt met mijn WeR Memory Keepers, papier is van Tim Holtz. Er hing ook nog een vlaggenlijn aan de toog, daar ben ik blijkbaar vergeten om een foto van te maken, tja....


Hieronder nog een aantal zelfgemaakte kaartjes dat ik in ontvangst mocht nemen die avond zelf.


Voilà, een klein sfeerbeeld van wat me een groot deel van de vakantie heeft bezig gehouden. Erg leuk om te doen, de avond zelf was ook erg fijn, met mooie herinneringen om iedereen nog een keertje terug te zien.
Ik wens jullie alvast nog een hele fijne zondag toe en zie jullie graag morgen terug voor een verse persoonlijke kaart,
Groetjes, Martina
x


9 opmerkingen:

Els zei

Wat heb je weer mooie kaarten gemaakt in deze week dat ik weg was.

Ook de post van vandaag is heel mooi. De uitnodigingen en de bedankjes zijn ook weer super leuk gemaakt voor dit bijzondere feest. Heel mooi die slingers en flesjes en zakdoekjes.
Groetjes, Els

Enny zei

Wauw Martina, nog van harte gefeliciteerd ! Wat heb je dat allemaal prachtig geknutseld, wel een heel werkje, maar het ziet er super uit ! Tof, zo'n dubbel feest ! Groetjes, Enny

Je@net zei

Zo hé...kan me voorstellen dat je daar een heel werk aan gehad hebt. Maar wat ziet het er allemaal super gaaf uit!

Petra-loves-paper zei

Zo dat ziet er héél leuk uit allemaal, kan me goed voorstellen dat je hier wel eens wakker van lag, wat een geregel en georganiseer! Het ziet er allemaal tip top uit, gefeliciteerd!

Sarah zei

Wat prachtig allemaal. Zo verzorgd en knap! Dat was vast een super feest.
En mijn kaartje staat er zo mooi in het midden van de rij. X

Marfien zei

Leuk gedaan voor dit prachtige feest, goed idee die naam kaartjes

Nancy Soetaert zei

fantastisch mooi allemaal! Alles piccobello georganiseerd en uitgewerkt!
Jouw kaartje hieronder vind ik ook erg mooi!
Groetjes
Nancy

Nicole Parmentier zei

Zo dat zijn nog eens creatieve uitspattingen! Het was vast een onvergetelijk feestje, leuk hoor!! En proficiat nog natuurlijk!!

Claudia Rogier zei

super tof
Nog een fijne zondag.
Claudia

http://creativesketchygirls.blogspot.be/
http://knutselmeisjes.blogspot.be