zaterdag 5 februari 2011

Tutorial : Naai 'geheimen'

Dag bezoekers,

Zoals reeds lang geleden beloofd, hier zijn mijn 'naaigeheimen'. Een aantal tips and tricks, hopelijk zijn ze nuttig voor jullie en raken jullie ook een beetje besmet van mijn naaivirus... ?
Naai'garen' dat ik vaak gebruik, zijn de onderstaande klosjes, je kan natuurlijk ook andere draad gebruiken. Probeer draad te gebruiken die soepel is, dat naait makkelijker en scheurt je papier niet.

Hulpmiddelen zijn verschillend. Ofwel neem je je meetlat en zet je een stip op elke halve cm, die prik je door met een priknaald (van in de kleuterschool). Ofwel koop je jezelf een mal met cirkels, rechte stukjes, boogjes van In Stitch'z van Bazzil. Je kan ook vormen in Word met de computer met een stippellijn afdrukken of je kan ook lapjes vilt gebruiken die in knutseldozen zitten om iets in elkaar te naaien (want daar zitten de gaatjes ook reeds vooraf in).
De gaatjes zelf doe ik altijd met een priknaald. En dan ga je naaien. Trek je draad door het gaatje langs de achterzijde beginnen en plak met plakband vast aan de achterzijde van je kaart. Zo kan je helemaal rond en plak je telkens je draad achteraan vast.Ik wens jullie veel plezier en succes met deze techniek ! Ik heb er al veel plezier aan beleefd !!

Nog een fijne avond !
 Martina

4 opmerkingen:

Tessa zei

Wat een duidelijk uitleg ik ga het zeker nog eens proberen.
liefs Tessa & Anke

Margo zei

Hoi Martina,
bedankt voor de duidelijke tips, ik heb wat geprobeerd maar had de gaatjes een beetje 'random' geprikt :) maar het is toch redelijk gelukt, je zal het wel zien verschijnen, ik ga zeker eens op de uitkijk voor die mallen, super-handig !
Ik heb ook je prachtige PIF met het hele leuke kaartje ontvangen en ben er reuze blij mee ! Het staat hier al te pronken op de kast !
Liefs
Margo

Jodi zei

What a great tutorial, thanks for sharing!!
Hugs
Jodi =)

Cards by Jol zei

De tim holtz liniaal heb ik ook, vind ik geweldig om mee te werken, ik prik er ook gaatjes mee in een cirkel, je zet je liniaal vast op 1 punt met een speld en dan kun je zo rond gaan.
Die mooie cirkels die kan ik niet, dat is natuurlijk helemaal makkelijk, ga ik toch eens naar zoeken.
dank je wel voor het delen van je naaigeheim.

groetjes jolande