zaterdag 20 november 2021

Fijne feestdagen DT 'In 't Woefke'

Goeiemorgen iedereen,
vandaag mijn derde kaartje van deze maand voor DT van 'In 't Woefke'. We blijven nog een tijdje in het kerstthema verder knutselen. Zo ook deze keer. Vandaag heb ik voor jullie drie versies met dezelfde snijmal van Carlijn Design. Een leuke, weliswaar grote snijmal, die niet heel veel nodig heeft. Toch bleek het niet zo eenvoudig te gebruiken als ik dacht... Het werd best wel wat priegelwerk om alle letters netjes op z'n plek te krijgen... Ook het soort papier dat je hierbij gebruikt is zeker van belang. Zoals je bij de eerste kaart kan zien, 'krakt' het papier toch enigszins een beetje op sommige plekken.
Hoe je met deze mal te werk kan gaan, toon ik jullie op de verschillende kaartjes...
Het set bestaat uit 4 delen. De tekst, de omlijning van de tekst, vierkant en nog een versierd vierkant. Ik gebruikte de verschillende onderdelen op de onderstaande kaartjes. 


Snijmal met woorden uitgestanst en nadien uit het groene papier ook geëmbost. Daarna het geheel met de 'omtrek' uitgesneden, daaronder het leuke vierkant met sticksel.


Snijmal met woorden uitgestanst uit een zilver papier. Nadien de woordenmal ook geëmbost op een stukje papier dat ik zelf met alcohol inkt versierde. Ik gebruikte hier verschillende groene tinten en zilver. Nadien het geheel met de 'omtrek' uitgesneden. Dan, op een 'gewoon' zwarte ondergrond geplakt.


Bij deze laatste gebruikte ik enkel de woordenmal. Eerst embossen op de gouden achtergrond, dan uitsnijden in het zwart. Alles netjes op elkaar plakken. Het geheel op een zwarte achtergrond plakken en klaar...

Uiteraard ben ik benieuwd naar welke versie jullie voorkeur uitgaat. Ga je voor de speelse, klassieke kleuren, ga je voor wat 'kunstig' of ga je voor sjiek ?
Zo kan je zelf bepalen welke richting je deze mal op wil.
Wil je de kaartjes zelf ook nog een keertje bekijken / betasten ? dat kan uiteraard, bij Inge, in 'In 't Woefke'. Kan je meteen je nodige spullen aanschaffen. Carlijn heeft een erg groot assortiment ondertussen, ik ben fan ! Jullie ook ?
Wie weet, zien we elkaar wel een keertje in Deurne.
Groetjes, Martina
x

7 opmerkingen:

Je@net zei

Erg leuke kaarten, Martina!

Anita van Deur zei

Prachtige kaarten Martina.

carla zei

Mooie teksten waar je hele leuke kaartjes mee hebt gemaakt.
Ja wie weet kontmoet ik je wel eens in Deurne.
Ik heb de omgeving op computer daar al eens bekeken.
Niet zover voor mij om af te komen, maar als je van de boerenbuiten komt schrikken die tramsporen en het parkeren me wel wat af.
Ik denk nog na over een oplossing.
Groetjes,
Carla

Ufa88kh zei

I think this is one of the most important information for me.
And I enjoy reading your article.
wordpress
ufa88kh.blogspot
youtube
Game ស្លត់អនឡាញ

Myriam zei

Leuke kerstkaarten!

Nelleke zei

Als ik zou mogen kiezen.... dan maak je het mij wel moeilijke Martina, elke kaart heeft wel iets waarvan je zegt die is gaaf. Zoals de eerste
door verschillende kleuren te gebruiken. Of de 2e in combinatie met alcoholinkt. En de 3e het is goud wat er blinkt. Gewoon ene mooie serie kaarten waarbij je de verschillende mogelijkheden goed laat zien. Dank voor jouw bijdrage aan de goud en zilver uitdaging van de Egel. Groetjes, Nelleke

GerJanne zei

Oh ze zijn leuk! EN die voor de Egel is natuurlijk schitterend!
Dank je wel voor het meedoen aan onze goud/zilver challenge bij de Egel.
Groetjes,
GerJanne (DT de Egel)