zondag 19 september 2010

Economische ezelkaart : Tutorial

Dag iedereen,
toch wat tijd gevonden om deze tutorial op mijn blog te zetten ! Joepie ! Misschien straks nog wat in elkaar knutselen voor de kids terug thuis zijn... Als je mijn kaartje van zondag wil zien, scrol je naar beneden, wil je weten hoe een economische ezelkaart gemaakt wordt, dan zit je goed.
Vorige week maakte ik, zo noem ik het voor mezelf een 'economische ezelkaart'. Daarmee wil ik zeggen, dat de kaart niet extra zwaar wordt en je minder papier nodig hebt door een stukje in het voorste deel van de gevouwen kaart te maken. Belofte maakt schuld, dus bij deze een korte, hopelijk duidelijke uitleg. Met de afmetingen kan je uiteraard spelen, kan je zelf nog wel aanpassen aan de grootte van je kaart of afbeelding en dikte van papier. Hoe dikker je papier, hoe dunner de randjes kunnen zijn, omdat die dan van zichzelf wel strakker blijven en het papier niet in elkaar zakt als het ware.

Neem cardstock of snij een blad op maat van je kaart naar wens.

Vouw je kaart in de helft.


  Leg je kaart met de vouw naar boven en teken de volgende afmetingen op de kaart lichtjes met potlood. Je stopt met tekenen ongeveer in de helft van de kaart, maar ook dat kan je natuurlijk naar je eigen creativiteit invullen.
Snij op de lijntjes uit. Doe je kaartje wel even terug open natuurlijk ! Want anders snij je ook door de rug van de kaart ! Als je het goed gedaan hebt, ziet het er ongeveer zo uit....

Nu ril je enkel links en rechts (het stukje van 2 cm) even, zodat het geplooid kan worden. Het grote, uitgesneden deel, daar hoef je niks meer te veranderen !

 Nu kan je de kaart al rechtop zetten.
 
 En zo ziet hij er uit als je hem op de juiste manier rechtop zet (zoals een andere ezelkaart). Nu nog aan de slag om hem te bekleden en te versieren !
Hopelijk is alles nu wat duidelijker, aan de slag dan !! Veel plezier !

3 opmerkingen:

Sassylassy zei

Oh thanks what a wonderful tutorial! I'll have to try this. Thanks again
Hugs Bonnie

Lil Daffodil zei

Hi Martina,
Thank you for sharing this tutorial with us.
Hugs,
Fiona x

Monique zei

Heel duidelijke uitleg hoor!
Dank je wel, ga het morgen eens proberen.
Een fijne week gewenst!
groetjes